Savulohipastakastike

2 rkl sitruunamehua

1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 rkl Flora Culinessea tmv
2,5 dl Flora Kevyt Ruokaa
300 g lämminsavustettua lohta
0,5 dl tilliä
3 rkl ruohosipulia (ei pakko!)

Leikkaa sipulit pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipulikuutiot Flora Culinessessa paistokasarin pohjalla. Lisää sitruunamehu ja hauduta muutaman minuutin ajan. Lisää Flora Kevyt Ruoka. 

Leikkaa savukala pieniksi paloiksi ja silppua tilli ja ruohosipuli. Lisää lohi ja yrtit kastikkeeseen. Hauduta kastiketta sen verran, että lohi lämpenee. Tarjoa kastike keitetyn pastan kanssa.

Pirunkakku

3 Munaa
3 dl Fariinisokeria
75g Margariinia tai Voita
4 dl Vehnäjauhoja
3 tl Leivinjauhetta
2 tl Kanelia
1 tl Neilikkaa
1 tl Inkivääriä
1 tl Muskotinkukkaa
1 tl Pomeranssin kuorta
1 tl Fenkolia
1 rkl Siirappia

Vaahdota munat ja fariinisokeri. Sitten lisätään siirappi.
Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauhot keskenään.
Lisää vaahtoon voi, jauhoseos ja mausteet.
Sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan.
Paistaminen 175 asteessa noin 35 - 45 minuuttia.

Broileri&Riisi

Raakaa riisiä 4.5dl (itse laitan jasmiiniriisiä tai jasmiinia ja tavallista puolet ja puolet)

1 pkt broilerinfilesuikaleita (ei se ihan pienin pkt)
2.5dl ruokakermaa ja 6.5dl vettä
suolaa&mausteita maun mukaan tai kanaliemikuutio

Raaka riisi ja neste vuokaan,ripota suolaa TAI murennettu liemikuutio siihen päälle,sekoita,sitten filesuikaleet siihen päälle. Uuniin 200 asteeseen n. 1,5-2h.

Itse laitan usein vielä lisäksi yhden pss pakastevihanneksia mukaan. Sekoittaa pitää pari kertaa uunissa olo aikana. Loppuvaiheessa kansi tai folioa päälle,jottei päälyosasta tule kovaa,riisi kärähtää muuten kovaksi.